Estetisk Tandvård

Skalfasader

Oavsett om du har spruckna, avslagna eller missfärgade tänder eller lider av oregelbunden tandrad eller tänder med mellanrum kan du fortfarande få ett vackert leende med våra skalfasader av porslinslaminat.

Behandlingen ger helt enkelt fantastiskt resultat där tandsubstans slipas bort minimalt för att skapa plats åt fasader.

Vi skadar inte tanden och skapar en naturlig övergång mellan tand och porslin genom noga polering samt extremt tunt porslin.


Risken för karies eller missfärgning ökar ej med behandlingen och tandens naturliga färg lyser igenom laminatet vilket skapar ett naturligt, felfritt leende till dig som av olika skäl bestämmer dig för porslinslaminat och skalfasader.

Skalfasader består av ett tunt skal av porslin som ersätter dina tänders framsida. Därför kallas de även porslinsfasader. För att kunna göra vackra och naturliga laminat måste vi först slipa bort lite emalj på de tänder som skall göras om. Fasaderna klistras fast på din tandyta och du får ett nytt vackert leende. Fasaderna är mycket starka men ofta måste man ändå skydda dessa med en bettskena nattetid.

Tandreglering

Visste du att det idag finns så kallade osynliga tandställningar (DrSmile) som kan användas för att korrigera i stort sett alla tandregleringsproblem?

DrSmile är tandreglering med hjälp av genomskinliga avtagbara skenor som skräddarsys helt utifrån dina tänder för att flytta dem en liten bit i taget.

De individuella tandskenorna ersätts varannan vecka och tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot ditt önskade slutläge. Skenorna är skräddarsydda och genomskinliga vilket gör att de knappt syns.

Även om du bör bära dem i stort sett dygnet runt är de avtagbara och kan tas ut vid måltider, tandborstning och andra liknande tillfällen.

Tandblekning

Ett leende med friska och vita tänder är något som många av oss eftersträvar. Tandblekning är ett snabbt och effektivt sätt att få vitare tänder. Hos GladDental får du professionell tandblekning med hjälp av väl beprövade, snabba och säkra metoder. Vi erbjuder både tandblekning på klinik och hemmablekning med individuella tandskenor. GladDental är det smarta valet för att få skinande och vita tänder.

Varför tändernas färg förändras

Tändernas grundfärg är individuellt och varierar naturligt från person till person. Tandfärgen förändras oftast till mörkare nyanser genom åren. Dessutom är missfärgningar på tänder vanligt förekommande, vilka orsakas av bland annat kaffe, te, rödvin och läsk eller snus och rökning.

Så går tandblekningen till

Innan en tandblekning sker undersöker vår tandläkare eller tandhygienist din munhälsa för att säkerställa att dina tänder är i gott skick, fyllningar är av god kvalitet, ingen karies finns och tandköttet är friskt.  Alla beläggningar som plack och tandsten ska också tas bort innan tandblekningen kan påbörjas. . Det är viktigt att veta att fyllningar och kronor inte kan blekas. Efter konsultation med tandläkaren eller tandhygienisten väljer du den tandblekningsmetoden som känns rätt för just dig. En tandblekning på kliniken tar bara någon timme medan om du väljer hemmablekning kommer behandlingen att ta några dagar, men utförs av dig medan du sitter bekvämt hemma och tittar på ett intressant TV-program eller läser en bok.

Missfärgade tänder behöver kortare behandling medan naturligt mörkare tänder tar längre tid på sig att blekas.

Hemmablekning

Hos GladDental får du tillgång till en trygg och seriös metod – som inte skadar dina tänder. En professionellt utförd tandblekning och en korrekt efterbehandling kommer att ge dig ett gladare och vitare leende.

Så här går det till:

1. Vid första besöket tar vi ett avtryck av dina tänder för att bygga dina individuellt anpassade blekskenor. Med hjälp av en färgskala bestämmer vi färgen på dina tänders och bedömer vilket resultat av blekningen kan förväntas.

2. Vid ditt andra besök får du dina skenor vilka är gjorda av en mjuk plast som bör sitta tätt mot tänderna. Du kommer också att få instruktion om hur blekgelen ska tillämpas och hur skenorna ska skötas. Du väljer själv om du vill bleka över- eller underkäke, eller båda.

3. Beroende på om du vill bleka över natten eller några timmar under dagen ska du få blekningsgelé med lägre eller högre koncentration. Hur många dagar du behöver bleka beror på vilket resultat du vill uppnå. Normalt tar det 3-6 (7-10) dagar för att uppnå önskat resultat.

4. Blekskenorna går att återanvända om man vill förbättra tandblekningen efter några år.


Blek tänderna på kliniken med

Gladdental använder Zoom LED-Accelerator vilken är ett marknadsledande och effektivt instrument med en finslipad blekningsprocess med mångårig erfarenhet. Det ger dig vita tänder på snabbast och säkrast möjliga sätt. Ditt tandkött skyddas noggrant med ett specialskydd innan din tandläkare/tandhygienist applicerar blekningsgelé med väteperoxid. Väteperoxid bryter ned de molekylära bindningar som bildar fläckar på och i dina tänder. Det intensiva ljuset i Philips Zoom LED-accelerator lyser på blekningsgelén under tre 15-minuters omgångar, vilket gör processen ännu snabbare, och förbättrar blekningsresultatet med hela 40 %.

10 frågor och svar om tandblekning:

Är det farligt att bleka tänderna?

Idag finns det många olika sätt att bleka sina tänder på. För att veta att du får bra produkter som inte skadar tänderna, bör du bleka tänderna efter kontroll på en tandvårdsklinik som har utbildad personal. Blekningen är en kemisk process där blekmedlet påverkar emaljen, men bedömer tandläkaren att blekningen går att genomföra finns ingenting som tyder på att det finns några hälsorisker med blekningen, bara behandlingen görs på rätt sätt och med inte alltför starka preparat.

Kan alla bleka sina tänder?

Förutsättningarna för att kunna bleka sina tänder är att du har friska tänder och en bra munhygien. För att få bleka tänderna måste du, enligt Läkemedelverkets regler, ha fyllt 18 år, inte vara gravid eller amma.

Vilken tandblekning är bäst?

Man kan bleka tänderna på olika sätt men man använder alltid ett blekmedel, ibland kan man kombinera detta med laser. Dock kan vissa produkter vara för starka och skada tänderna. Därför är det viktigt att du innan blekningen har kontakt med din tandläkare, som kan bedöma om dina tänder går att blekas utan att de tar skada. Vi rekommenderar vår hemmablekning, där du får individuellt anpassade tandblekningsskenor och enkelt kan bleka dina tänder hemma.

Hur känns det efter behandlingen?

Efter några dagars behandling kan det ibland ila i tänderna. Om du störs mycket av det, kan du hålla upp med blekningen någon dag tills ilandet har lagt sig, och därefter börja bleka igen. Du kan också skölja med fluor. Om du bleker på kvällen så sover du med skenan, och på morgonen kan tänderna därför kännas lite ömma när du tar ut skenan. Den känslan försvinner snabbt. Skulle tandköttet bli svullet eller irriterat bör du göra ett uppehåll någon dag tills tandköttet läkt.

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Alla har vi olika färg på tänderna, så resultatet är individuellt och beror på hur missfärgade tänderna var innan behandlingen. Det är bara den naturliga tandytan som går att bleka. Kronor och fasader eller plast- och porslinslagningar blir inte vitare än de var från början.

Kan jag äta allt när jag bleker tänderna?

För att få bästa resultat bör man under behandlingen och några dagar efteråt helst undvika ”färgad” mat och dryck såsom kaffe, rött vin, te, curry och blåbär.

Hur länge håller blekningen?

Mycket beror på vilka levnads- och kostvanor du har, och det är individuellt hur länge man känner att tänderna är ”vita”. Ofta håller de sig mellan ett och tre år.

Vad kostar det och kan jag köpa enbart tandblekningsmedlet?

Om du förvarar plastskenorna rätt kan du använda dem igen, om du skulle vilja bleka dina tänder på nytt. Då behöver du endast köpa ny blekgelé, och den finns att köpa på din tandvårdsklinik där du gjort blekskenorna. Det är tillverkningen av skenan som är kostbar, så nästa gång du bleker tänderna blir kostnaden betydligt lägre. Kontakta din tandvårdsklinik för att få exakta prisuppgifter.

Kan jag bleka tänderna om jag snusar?

Du bör inte bleka tänderna om du snusar. Om du har tänkt att bleka tänderna hemma med blekskena så råder vi dig att hålla upp med snusandet under behandlingstiden + 3 dygn. Blekmedlet kan förstärka skador som tobaken gör i munhålan. Tobaken har även starka färgämnen som skulle påverka resultatet negativt.

Vad bör jag tänka på när jag bleker tänderna?

Det är viktigt att fortsätta vara noga med sin munhygien men undvik tandkräm som har extra slipande effekt.


Made with passion by Profit Media AB © 2023 | Integritetspolicy | Cookie Policy

Rulla till toppen